4. MAJ 2020

Mindre madspild og mere energi til patienterne

65 % mindre madspild og 10 % større energitilførsel til patienterne. Det var blandt de opsigtsvækkende resultater, da et afsnit på Rigshospitalet i København testede et nyt system til servering af aftensmad, hvor maden blev anrettet i Torus Pak-bakker fra Nemco.

Bent Andreasen, selvstændig business development manager og tidligere funktionschef for Enhed for mad og drikke på Rigshospitalet, var hovedmand bag projektet, som indgik i Bent Andreasens afhandling på MBA-uddannelsen.

- Vi undersøgte effekterne af at erstatte det normale aftensmåltid, hvor maden hentes på en buffetvogn, med portionsanrettet mad, som er tilpasset i forhold til den enkelte patients ønsker, fortæller Bent Andreasen.

Til patienternes store glæde kunne de bestille deres mad på en iPad senest en time før spisetidspunktet, og deres personlige måltid blev bragt op på afsnittet umiddelbart før spisetid. Alle retter blev afvejet inden opvarmning og servering. Tallerken, suppeskål eller emballage fra dessert blev igen vejet, efter at patienten var færdig med at spise.

Ifølge en spørgeskemaundersøgelse foretaget blandt patienterne var det især vigtigt, at patienterne havde valgmuligheder. Muligheden for at vælge både blandt forskellige retter og forskellige portionsstørrelser gjorde, at patienterne var mere tilfredse med aftensmåltiderne – selv om maden var den samme.

Maden indeholdt et forhøjet proteinniveau, så selv om nogle af patienterne bad om mindre portioner, øgedes energitilførslen pr. patient i testperioden med 10 % i gennemsnit.

- Set både fra en økonomisk og klimamæssig synsvinkel er det en enorm reduktion på 65 % madspild, der blev registreret. Det kan undre mig, at et landets største og mest indflydelsesrige storkøkkener på trods af disse resultater ikke ønsker at teste resultaterne i en større skala, siger Bent Andreasen.

Ifølge Bent Andreasen har det samme system været i drift i mange år med gode erfaringer på Karolinska Universitetssjukhuset i Stockholm og Rikshospitalet i Oslo.

Nemco var med til at understøtte projektet med Torus Pak-bakker til portionsanretningerne og en Sealpac-pakkemaskine.

Torus Pak-bakkerne er funktionelle og kan bruges i alle professionelle storkøkkener. Bakkerne kan anvendes til mad på både frost og køl. Maden opvarmes i mikroovn eller ved brug af damp.

- Nu har systemet været testet på et afsnit på Rigshospitalet. Testen viser, at systemet med fordel kan bruges ikke alene på Rigshospitalet, men også på alle andre hospitaler i Danmark. Det vil også være relevant for de storkøkkener, der står for mad til ældre, der bor i eget hjem. Systemet vil også kunne bruges i store kantiner på virksomheder, slutter Bent Andreasen.

Nyheder

Samarbejde mellem Nemco og Hart Bageri
VEMAG ROBOT 500

Hart Bageri

Kvalitet, konsistens og nemmere arbejdsgange er grundlaget for samarbejdet mellem Hart Bageri og Nemco

Læs mere
Kaffeposer - kaffeposer med ventil - i brunt kraft papirmateriale, med/uden ventil og lynlås. Kaffepose med tryk.
Kaffeemballage | Nemco

Ventiler er vigtige for kaffebønnernes friskhed

Bevar friskhed og aroma i dine kaffebønner – Vælg kaffemballage med ventil.

Læs mere
Demodage 19. og 20 juni 2024

Kom med til Astech demodage i Viby i Juni

Læs mere om dagene og hvordan du tilmelder dig

Læs mere
Nyt samarbejde

Nemco har indgået samarbejde med Astech

Læs mere om samarbejdet mellem Nemco og Astech

Læs mere
7. til 10. maj 2024

Interzoo 2024 i Nürnberg, Tyskland

Mød Nemco til Interzoo 2024 i Nürnberg.

Læs mere
1. februar 2024

Velkommen til Yanina Steneram

Vi er glade for at kunne sige velkommen til Yanina Steneram som Technical Sales Specialist hos Nemco AB

Læs mere
5. til 7. marts 2024

Nemco Packaging Days 2024 i Viby

Deltag og få den nyeste viden om det udvidede producentansvar

Læs mere
1. februar 2024

Velkommen til Kristian Wagner

Vi er glade for at kunne byde velkommen til Kristian Wagner som ny CSO for Nemco Group

Læs mere
DELIKA

Tre nye VEMAG/Poly-clip linjer hos Delika i Haderslev

Læs med her om samarbejdet mellem Delika og Nemco

Læs mere
19. til 22. marts 2024

Anuga FoodTec 2024 i Köln

Nemco er selvfølgelig med, når Anuga FoodTec åbner dørene for årets event i Köln.

Læs mere
1. november 2023

Velkommen til Michael Hilmar Sejr

Vi er glade for at kunne byde velkommen til Michael nye rolle som Area Sales Manager for Sønderjylland.

Læs mere
22. til 26. oktober 2023

IBA 2023 i München

Nemco er selvfølgelig med, når IBA åbner dørene for årets event i München.

Læs mere
Ukrika Pålsson - Sales Coordinator - Nemco AB
1. juni 2023

Velkommen til Ulrika Pålsson

Vi er glade for at byde velkommen til Ulrika, som er vores nye salgskoordinator for det svenske marked.

Læs mere
1. april 2023

Navneændring

Tyske Vemag Anlagenbau bliver til Vetec Anlagenbau

Læs mere
4. til 10. maj 2023

Interpack 2023

Planlægger du at du skal til Interpack 2023, kan du bestille din billet hos Nemco. Du kan møde alle vores specialister alle dage.

Læs mere
Thomas Holm, CCO Nemco
2. JANUAR 2023

Ny CCO hos Nemco med mere end 30 års branche-erfaring

Thomas Holm, CCO hos Nemco

Læs mere
Slicing & Packaging Days 2023
22.-24. marts 2023

Slicing & Packaging Days 2023

Kom til NEMCO SLICING & PACKAGING DAYS 2023, og oplev den nyeste teknologi indenfor slicing af kød, fisk og fjerkræ fra Grasselli og Borncut.

Læs mere
Februar 2023

GRASSELLI webinar

Er det muligt at opnå perfekte portioner eller skiver med præcis vægt? Selvfølgelig kan du det, med OSL + Horisontal Slicer KSL DV. Se og hør mere på GRASSELLI webinaret.

Læs mere
Nemco, der er leverandør af maskiner, teknisk udstyr og emballage til den nordiske fødevareindustri, har netop indgået aftale med Singer & Sohn GmbH om salg, markedsføring og service af virksomhedens løs-ninger i Danmark, Sverige og Finland.
Singer & Sohn GmbH

Nemco indgår nyt nordisk samarbejde.

Nemco indgår nordisk samarbejde med tyske Singer & Sohn GmbH.

Læs mere
FoodTech 2022

Nemco udstiller på FoodTech i Herning fra 1.-3. november 2022

Mød Nemco på FoodTech 2022 - Nordeuropas største største fagmesse for fødevareteknologi

Læs mere