65 % mindre madspild og 10 % større energitilførsel til patienterne. Det var blandt de opsigtsvækkende resultater, da et afsnit på Rigshospitalet i København testede et nyt system til servering af aftensmad, hvor maden blev anrettet i Torus Pak-bakker fra Nemco.
Bent Andreasen, selvstændig business development manager og tidligere funktionschef for Enhed for mad og drikke på Rigshospitalet, var hovedmand bag projektet, som indgik i Bent Andreasens afhandling på MBA-uddannelsen.
- Vi undersøgte effekterne af at erstatte det normale aftensmåltid, hvor maden hentes på en buffetvogn, med portionsanrettet mad, som er tilpasset i forhold til den enkelte patients ønsker, fortæller Bent Andreasen.
Til patienternes store glæde kunne de bestille deres mad på en iPad senest en time før spisetidspunktet, og deres personlige måltid blev bragt op på afsnittet umiddelbart før spisetid. Alle retter blev afvejet inden opvarmning og servering. Tallerken, suppeskål eller emballage fra dessert blev igen vejet, efter at patienten var færdig med at spise.
Ifølge en spørgeskemaundersøgelse foretaget blandt patienterne var det især vigtigt, at patienterne havde valgmuligheder. Muligheden for at vælge både blandt forskellige retter og forskellige portionsstørrelser gjorde, at patienterne var mere tilfredse med aftensmåltiderne – selv om maden var den samme.
Maden indeholdt et forhøjet proteinniveau, så selv om nogle af patienterne bad om mindre portioner, øgedes energitilførslen pr. patient i testperioden med 10 % i gennemsnit.
- Set både fra en økonomisk og klimamæssig synsvinkel er det en enorm reduktion på 65 % madspild, der blev registreret. Det kan undre mig, at et landets største og mest indflydelsesrige storkøkkener på trods af disse resultater ikke ønsker at teste resultaterne i en større skala, siger Bent Andreasen.
Ifølge Bent Andreasen har det samme system været i drift i mange år med gode erfaringer på Karolinska Universitetssjukhuset i Stockholm og Rikshospitalet i Oslo.
Nemco var med til at understøtte projektet med Torus Pak-bakker til portionsanretningerne og en Sealpac-pakkemaskine.
Torus Pak-bakkerne er funktionelle og kan bruges i alle professionelle storkøkkener. Bakkerne kan anvendes til mad på både frost og køl. Maden opvarmes i mikroovn eller ved brug af damp.
- Nu har systemet været testet på et afsnit på Rigshospitalet. Testen viser, at systemet med fordel kan bruges ikke alene på Rigshospitalet, men også på alle andre hospitaler i Danmark. Det vil også være relevant for de storkøkkener, der står for mad til ældre, der bor i eget hjem. Systemet vil også kunne bruges i store kantiner på virksomheder, slutter Bent Andreasen.
Vi er glade for at kunne byde velkommen til Michael nye rolle som Area Sales Manager for Sønderjylland.
Læs mereNemco er selvfølgelig med, når IBA åbner dørene for årets event i München.
Læs mereVi er glade for at byde velkommen til Ulrika, som er vores nye salgskoordinator for det svenske marked.
Læs mereTyske Vemag Anlagenbau bliver til Vetec Anlagenbau
Læs merePlanlægger du at du skal til Interpack 2023, kan du bestille din billet hos Nemco. Du kan møde alle vores specialister alle dage.
Læs mereThomas Holm, CCO hos Nemco
Læs mereKom til NEMCO SLICING & PACKAGING DAYS 2023, og oplev den nyeste teknologi indenfor slicing af kød, fisk og fjerkræ fra Grasselli og Borncut.
Læs mereEr det muligt at opnå perfekte portioner eller skiver med præcis vægt? Selvfølgelig kan du det, med OSL + Horisontal Slicer KSL DV. Se og hør mere på GRASSELLI webinaret.
Læs mereNemco indgår nordisk samarbejde med tyske Singer & Sohn GmbH.
Læs mereMød Nemco på FoodTech 2022 - Nordeuropas største største fagmesse for fødevareteknologi
Læs mereNemco er selvfølgelig med som partner og udstiller, når ScanPack åbner dørene for årets event i Göteborg den 4. oktober 2022.
Læs mereDer var krisestemning på det økologiske landbrug Troldgaarden, da gårdens gamle vacuumfylder brød sammen. Men så kom Troldgaarden i kontakt med Nemco – og to dage senere stod der en ny maskine på gårdspladsen
Læs merePlanlægger du at du skal til IFFA 2022, kan du bestille din billet hos Nemco. Du kan møde alle vores specialister alle dage.
Læs mereNemco er med, når der igen bydes velkommen til Anuga FoodTec fra den 26. til 29. april 2022 i Köln, Tyskland.
Læs mereOplev innovative emballageløsninger og den nyeste teknologi indenfor fastvægt slicning!
Læs mereSandra Gabriel er netop startet som Product Manager hos Nemco, som er nordisk leverandør af førende internationale producenter af udstyr til fødevareindustrien.
Læs mereVi takker Himmerlandskød for tilliden, og glæder os til at vi kan løfte sløret for fremtidens brugervenlige og miljørigtige pakkeløsninger, som udvikles i samarbejde med Vemag og Sealpac.
Læs mereVi søger nu en kollega til Business Intelligence i serviceafdelingen, som servicerer Nemcos kunder i fødevareindustrien i Norden med reservedele, vedligehold og teknisk service.
Læs mereVil du være en del af Nordens stærkeste serviceteam, der består af specialuddannede teknikere indenfor fødevareindustrien, så har vi jobbet til dig!
Læs mereDu har nu mulighed for at teste en Bettcher ACS i din egen produktion. Det kræver blot, at vi laver en aftale om et tidspunkt.
Læs mere