Himmerlandskød

Himmerlandskød er en forretning i vækst

Himmerlandskød investerede i stor og markant udvidelse og modernisering i 2022 – og Nemco er en vigtig samarbejdspartner i det store projekt og anlæg på 16.000 m2.



I 2022 blev en stor milepæl nået, da Himmerlandskøds nye og moderne byggeri på 16.000 kvm i hjembyen Aalestrup blev færdiggjort og taget i brug.

HISTORIEN
Historien om Himmerlandskød går tilbage til 1910, hvor Hjalmar Nielsen Kreaturslagteri blev grundlagt i Aalestrup. Himmerlandskøds administrerende direktør Lars Andersen blev ansat i 1980 og blev eneejer i 2000. I dag er Lars Andersens to børn også en del af virksomheden og Himmerlandskøds direktion.

Hos Himmerlandskød slagtes der 130.000 kreaturer om året og virksomheden har 180 ansatte.

Plant Manager Klaus Vestergaard har været med på Himmerlandskøds rejse siden 2008, og man er ikke i tvivl om det tætte samarbejde mellem Lars Andersen og Klaus Vestergaard, som starter hver dag klokken 04.31 med et telefonopkald, hvor dagens opgaver gennemgås. De nærer den samme passion for faget og virksomheden, og lægger især vægt på at værdierne nøjsomhed og ordentlighed skal efterleves, både i forhold til virksomhedens ansatte og i samarbejdet med leverandører.


KVALITETEN ER ALTID I HØJSÆDET
Hos Himmerlandskød er kødet 100% dansk, og man går aldrig på kompromis med kvaliteten. Kun det bedste kød bliver udvalgt til forarbejdning, så man altid ved at kvaliteten er den samme hver gang. Der arbejdes hele tiden med forbedringstiltag på alle niveauer og i alle trin af processen.


SAMARBEJDET
Samarbejdet mellem Himmerlandskød og Nemco går også langt tilbage, og i produktionshallerne hos Himmerlandskød findes der hakkemaskiner fra Vemag og pakkemaskiner fra Sealpac.



”Vores samarbejde med Nemco er godt og bygger på ærlighed. Samarbejdet går mange år tilbage, og vi ved, at hvis der opstår udfordringer, bliver de altid løst på bedst tænkelige måde.”


Klaus Vestergaard
Plant Manager, Himmerlandskød




FREMTIDEN
Der er ingen tvivl om at pionerånden er dybt forankret i virksomheden, men beslutningen om den markante udvidelse er også taget for at sikre virksomheden og skabe bedre arbejdsmiljø for medarbejderne i fremtiden.

Ambitionen er at skabe et af landets mest moderne og bæredygtige anlæg, og Nemco bliver en vigtig del af anlægget. Det er både fokus på nye skærpede forbrugerkrav, og muligheden for at arbejde med den nyeste teknologiske udvikling, at valget er faldet på Nemco, og installationer fra Vemag og Sealpac, såsom Sealpac A5 og A7 traysealers og Vemag MMP linjer til portionering.

Med de nye installationer har Himmerlandskød fået unikke muligheder for at anvende ny pakketeknologi, som er afgørende for præsentation af produktet. Teknologien sætter helt nye standarder for processikkerhed, effektivitet og fremtidens emballagemuligheder, med fokus på kvalitet, bæredygtighed og mindre brug af plast.


SE FILMEN
Se med her, hvor Klaus Vestergaard fortæller om Himmerlandskød, visionerne og samarbejdet med Nemco: