Vi er Nemco

Fremskridt siden 1966

Nemco blev grundlagt i 1966 og har hovedkontor i Brøndby. I dag er vi et nordisk selskab med mere end 55 kollegaer og 5 kontorer fordelt i fire lande.

Firmaet grundlægges

1966

Firmaet grundlægges og får navnet Northern European Machinery Company - Nemco. Firmaet ejes fra starten af Langen-familien i Holland og Niels Yde med hver 50%. Nemcos første argenturer er på Scotsman-ismaskiner og Langen-udstyr (primært maskiner inden for tilvirkning af kødkonserves og dåseskinker). Dertil kommer Mather og Platt fra England (selvkørende ærtetærskeværker og dåsefyldemaskiner).

Nemco + Vemag

1968

Nemco får agenturet for VEMAG, hvilket havde stor betydning for virksomheden som konkurrencedygtig leverandør, da VEMAG`s maskiner siden dengang har været højeste kvalitet indenfor industrien. Her ses en VEMAG portionsmaskine sammen med en clipsemaskine fra Poly-clip.

Niels Yde overtager

1970

Niels Yde overtager Langen-familiens aktier. Her ses han sammen med en repræsentant for en af Nemcos største kunder, Tulip. Det var de tætte forhold med kunderne, som han formåede at skabe og velligeholde, som resulterede i den loyalitet, der var en del af den gode forretning. Derudover ansættes Kurt Rühmann som salgsingeniør i samme år.

Erik Kastberg ansættes

1972

Erik Kastberg ansættes - endnu en maskiningeniør, som sammen med Kurt Rühmann, fik stor betydning for Nemcos udvikling op gennem 1970'erne. Her fremviser han eksempler på Nemcos formåen under en messe i 1973.

Nemco flytter

1973

Nemco flytter til firmaets nuværende adresse på Lyngager 13 i Brøndby, hvor der etableres domicil for det daværende Nemco Trading, efter at Nemco Trading har overtaget salget af Scotsman-ismaskiner og Fountain-varmdriksautomater.

Nemco Emballage oprettes

1975

Nemco opretter datterselskabet Nemco Emballage, der sælger folie og krympeposer. Dette var også året hvor Niels Yde flyttede til Schweiz og trak sig fra ledelsen af Nemco. Han forblev i Nemcos bestyrelse til 1977, hvor han trak sig og solgte en del af sine aktier til Erik Kastberg og Kurt Rühmann.

Niels Yde går bort

1983

Niels Yde dør pludseligt. Han og hans kone Désiree havde ingen børn, og han testamenterede sin formue til en fond, Désiree og Niels Ydes Fond, hvis formål var at støtte forskning i bl.a. den sygdom, der havde taget livet af hans kone. Fonden eksisterer den dag i dag.

Ny afdeling i Jylland

1985

Efter stor succes med salg af maskiner åbner Nemco en afdeling i Jylland - i dag kendt som Nemco Service Center, der omfatter showroom, service, lager og undervisningsfaciliteter. Lars Olsgaard ansættes som salgsingeniør.

Lars Olsgaard bliver partner

1995

Lars Olsgaard bliver i dette år en del af ledelsen, og markerer dermed tredje generation i Nemcos historie. Margit Fischer, som ses på billedet, som var med Nemco gennem 40 år, husker særligt den familiære stemning, og den fælles ånd, som ledelsen i Nemco var god til at skabe.

Kurt Rühmann trækker sig tilbage

1998

Kurt Rühmann blev ansat af Niels Yde i 1970 og fik hurtigt en fremtrædende stilling. Han havde været leder i Slagteriernes Fællesindkøb med 10 mand under sig, og han forstod at udnytte sit netværk i fødevareindustrien. I 1998 trækker han sig tilbage.

Nemco AB grundlægges

2000

Nemco grundlægger det svenske datterselskab Nemco AB for at understøtte firmaets position på det nordiske marked. Manden til jobbet, blev Peo Blomqvist, som fra basen i Helsingborg arbejdede sig igennem hele den svenske fødevareindustri, og i dag, 22 år efter, har opbygget en afdeling for Nemco, som tæller 10 medarbejdere.

Nemco Machinery Oy etableres

2011

Det finske datterselskab Nemco Machinery Oy etableres. Selskabet håndterer salg og service i Finland. Det ledes af Pertti Laurila, som efter 11 år også har udviddet med teknikere og kontormedarbejdere.

Nemco 50 år

2016

Nemco fejrer 50 års jubilæum. Nemcos succes er mange ting, men hovedsageligt er virksomheden kun kommet hertil pågrund af sine medarbejderes faglighed, og forvaltningen af sine kunderelationer, som er noget Nemcos ledelse er evigt taknemmelig over. Nemcos bestyrelse i jubilæumsåret; forrest ses Kurt Rühmann, Lars Olsgaard og Erik Kastberg. Bagerst Erik Skotting, formand Michael Keldsen og Lars Krejberg Petersen.