4. MARTS 2021

Ny bakke opfylder stort forbrugerønske

Klimavenlig bakke fra Sealpac

Et stort flertal blandt forbrugerne har et udtalt ønske om at skære ned på forbruget af plast af hensyn til klima, miljø og bæredygtighed. Det viser en analyse fra Landbrug & Fødevarer. Nemco er klar til at imødekomme det store forbrugerønske om mindre plast med eTray fra Sealpac, en bakke som ikke alene er klimavenlig, men som også opfylder fødevareproducenternes krav om kvalitet og sikkerhed.

- eTray er et væsentligt indspil i den bæredygtigheds-trend, som vil sætte sit præg på hele fødevareindustrien de kommende år. Den er god til emballering af fødevarer, især kødproteiner. Plastforbruget til bakken er 60 % mindre end til de fleste konventionelle plastbakker, siger CEO Lars Olsgaard fra Nemco.

Bæredygtige indkøb af mad og drikke

Forbrugernes interesse for plastreducerende bæredygtige løsninger er et af de fremherskende resultater af en analyse fra Landbrug & Fødevarer, hvor man har undersøgt folks syn på klima og bæredygtighed. 95 % har enten ændret adfærd eller er villige til at ændre adfærd af hensyn til klima, miljø og bæredygtighed. 66 % tænker i ’nogen’ eller ’høj’ grad over bæredygtighed, når de handler mad og drikke. Og 74 % mener, at det vil have stor betydning for klima, miljø og bæredygtighed, hvis vi køber varer med ingen eller minimal emballage. Forskellige veje til at bruge mindre plast kommer ind på henholdsvis første-, fjerde- og femtepladsen blandt i alt 35 klimavenlige handlinger, som de adspurgte er blevet bedt om at rangordne.

eTray er ikke alene Sealpacs svar på ønsket om et mindre plastforbrug. Også bortskaffelsen af den brugte bakke er klimavenlig. Bakken er præfabrikeret ved hjælp af termoformning, hvor en tynd inderbakke af plast er samlet med en ydre bakke af pap. Inderbakken af plast fungerer alene som barriere og forsegling.

- Når bakken er tømt, er det let at adskille pap og plast, så forbrugerne kan bortskaffe bakken på en bæredygtig måde, bl.a. med henblik på genbrug, siger Lars Olsgaard.

Unik kommunikationsflade

Det helt store plus ved eTray er dog mulighederne for at kommunikere med forbrugerne via selve bakken, mener Lars Olsgaard.

- Både på indersiderne og ydersiderne af den ydre papbakke kan der printes tekst, fotos og andre illustrationer i en virkelig høj kvalitet. Som fødevareproducent får man dermed en kommunikationsflade til branding af produktet og de værdier, der kendetegner det. På den måde er eTray en unik løsning til de forbrugere, der gerne vil have en oplevelse, som rækker ud over selve fødevaren, siger Lars Olsgaard og tilføjer:

- Udnytter man muligheden for at kommunikere med forbrugerne via bakken, bliver produktet løftet på kvalitet og på pris, da forbrugeren alt i alt får en bedre spiseoplevelse.

eTray er forsynet med en ubrudt forseglingskant og kan forsegles hermetisk ved MAP på alle Sealpacs A-serie-traysealers. eTray er lige så sikker og holdbar som konventionelle plastbakker. Sealpac oplyser, at eTray er velegnet til kød, men også kan bruges til fisk, fjerkræ, plantebaserede fødevarer og convenience-produkter.

Nyheder

1. april 2023

Navneændring

Tyske Vemag Anlagenbau bliver til Vetec Anlagenbau

Læs mere
4. til 10. maj 2022

Interpack 2023

Planlægger du at du skal til Interpack 2023, kan du bestille din billet hos Nemco. Du kan møde alle vores specialister alle dage.

Læs mere
Thomas Holm, CCO Nemco
2. JANUAR 2023

Ny CCO hos Nemco med mere end 30 års branche-erfaring

Thomas Holm, CCO hos Nemco

Læs mere
Slicing & Packaging Days 2023
22.-24. marts 2023

Slicing & Packaging Days 2023

Kom til NEMCO SLICING & PACKAGING DAYS 2023, og oplev den nyeste teknologi indenfor slicing af kød, fisk og fjerkræ fra Grasselli og Borncut.

Læs mere
Februar 2023

GRASSELLI webinar

Er det muligt at opnå perfekte portioner eller skiver med præcis vægt? Selvfølgelig kan du det, med OSL + Horisontal Slicer KSL DV. Se og hør mere på GRASSELLI webinaret.

Læs mere
Singer & Sohn GmbH

Nemco indgår nyt nordisk samarbejde.

Nemco indgår nordisk samarbejde med tyske Singer & Sohn GmbH.

Læs mere
FoodTech 2022

Nemco udstiller på FoodTech i Herning fra 1.-3. november 2022

Mød Nemco på FoodTech 2022 - Nordeuropas største største fagmesse for fødevareteknologi

Læs mere
Ses vi til oktober?

Skal du med til ScanPack i oktober?

Nemco er selvfølgelig med som partner og udstiller, når ScanPack åbner dørene for årets event i Göteborg den 4. oktober 2022.

Læs mere
31. maj 2022

Økologisk gourmet-leverandør fik god service fra Nemco

Der var krisestemning på det økologiske landbrug Troldgaarden, da gårdens gamle vacuumfylder brød sammen. Men så kom Troldgaarden i kontakt med Nemco – og to dage senere stod der en ny maskine på gårdspladsen

Læs mere
14. til 19. maj 2022

IFFA Trade Fair 2022

Planlægger du at du skal til IFFA 2022, kan du bestille din billet hos Nemco. Du kan møde alle vores specialister alle dage.

Læs mere
26. til 29. april 2022

Anuga FoodTec 2022

Nemco er med, når der igen bydes velkommen til Anuga FoodTec fra den 26. til 29. april 2022 i Köln, Tyskland.

Læs mere
2. November 2021

Nemco Inspirationsdage 2021

Oplev innovative emballageløsninger og den nyeste teknologi indenfor fastvægt slicning!

Læs mere
1. september 2021

Nemco AB styrker organisationen med endnu en stærk profil

Nemco styrke den svenske salgsafdeling med endnu en Product Manager

Læs mere
20. AUGUST 2021

Ny Product Manager hos Nemco

Sandra Gabriel er netop startet som Product Manager hos Nemco, som er nordisk leverandør af førende internationale producenter af udstyr til fødevareindustrien.

Læs mere
28. MAJ 2021

Himmerlandskød

Vi takker Himmerlandskød for tilliden, og glæder os til at vi kan løfte sløret for fremtidens brugervenlige og miljørigtige pakkeløsninger, som udvikles i samarbejde med Vemag og Sealpac.

Læs mere
16. APRIL 2021

Kollega til Service Business Intelligence

Vi søger nu en kollega til Business Intelligence i serviceafdelingen, som servicerer Nemcos kunder i fødevareindustrien i Norden med reservedele, vedligehold og teknisk service.

Læs mere
13. APRIL 2021

Serviceteknikere til Danmark og Norden

Vil du være en del af Nordens stærkeste serviceteam, der består af specialuddannede teknikere indenfor fødevareindustrien, så har vi jobbet til dig!

Læs mere
8. APRIL 2021

Bettcher ACS paneringsmaskine - test den i din egen produktion

Du har nu mulighed for at teste en Bettcher ACS i din egen produktion. Det kræver blot, at vi laver en aftale om et tidspunkt.

Læs mere
4. MARTS 2021

Ny bakke opfylder stort forbrugerønske

Klimavenlig emballage er en eftertragtet vare, og ny bakke med 60 pct. mindre plast fra Sealpac opfylder et stort forbrugerønske.

Læs mere
22. JANUAR 2021

Seydelmann og Nemco indgår strategisk samarbejde i Danmark

I de seneste år har Nemco haft fokus på udvikling indenfor planteprotein, konfektion- og bagersegmentet, derfor er det nye partnerskab med Seydelmann en vigtig tilføjelse til hurtighakker-sortimentet.

Læs mere